Cercar en aquest blog

diumenge, 30 de setembre del 2012

Fira de Sant Miquel

Des del passat dijous i fins diumenge s'ha celebrat a Lleida la 58ª edició de la Fira de Sant Miquel, aquest any i com ja és força habitual la puja hi ha fet acte de presencia i com també ve sent habitual des de fa uns anys hi ha hagut la polèmica entre Fira de Lleida i els expositors, recordem que ja fa uns anys els concessionaris de marques de tractors no van assistir-hi, de fet és el mateix que va passar aquest any a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, on tampoc hi havia expositors de tractors.

Per part de Fira de Lleida és diu que la fira no te anim de lucre, però que tot i això no poden ajustar més el preu als expositors, però tampoc semblen estar massa preocupats per donar suport als empresaris locals quan diuen que sinó hi ha presencia d'alguns expositors locals ja ompliran aquest buit expositors forans, finalment alguns expositors no hi han assistit.

També escoltava aquests dies un en un programa d'una emissora local de radio, l'opinió d'un fabricant de maquinaria agrícola, que deia que la fira necessitaria un nou gran pavelló, també deia "si ens ho proposéssim la fira podria ser el doble o el tiple de gran". Bé respecte del tema de fer un nou pavelló evidentment estaria molt bé, però actualment penso que s'ha de tenir en compte si realment aquest pavelló és necessari i rendible tenint en compte el numero de dies anuals d'ocupació que tindria.

Respecte del tema d'ampliar la fira i fer una fira a nivell internacional penso que hem de tenir en compte que Feria de Zaragoza que ja compta amb la infraestructura necessària per una fira d'aquestes característiques organitza FIMA (Feria Internacional de Maquinaria Agrícola) bianualment en aquesta mateixa àrea geogràfica i Figan (FIMA Ganadera) els anys que no se celebra FIMA.

També s'havia parlat de fer les fires bianualment o si més no la presencia d'expositors de tractors, un any la Fira de Sant Josep a Mollerussa i l'altre la Fira de Sant Miquel a Lleida, però em sembla que aquesta proposta no agrada a ningú i que tan Lleida com Mollerussa volen la seva fira. Per tan em sembla que estaria bé de començar a plantejar-se quines són les possibilitats reals de les fires. 

Bé tot i això no us penseu que la fira hagi perdut el seu interes, continua sent un bon lloc per veure, mirar, estar al dia i si es pot, comprar les darreres novetats en matèria de maquinaria agrícola, especialment del sector de la fruita. I també del sector de l'automoció i serveis, encara que des de ja fa alguns anys hi trobem a faltar la presencia de més expositors del sector ramader, la fira de Sant Miquel, és també en part una fira multisectorial i tot i que la professionalització del certamen està molt bé, penso que s'ha de mantenir aquesta part multisectorial, que tot i que directament potser no genera un gran volum de negoci pot ser un atractiu més per visitar al fira i la ciutat.



També és un bon atractiu per als visitants el saló anomenat Producte, on podem trobar-hi productes alimentaris de proximitat com ara formatges, llet, embotits, conserves, coques..., en qualsevol cas a jutjar per l'afluència de public, la fira ha estat un èxit absolut. Això si, respecte del que fa als espais destinats a aparcament de vehicles pels visitants, un any més penso que no els podem donar l'aprovat, esperem que en properes edicions millori aquesta qüestió i podem disposar d'uns espais una mica més dignes.

Adjunto alguns enllaços sobre les fires que he mencionat anteriorment:
 Ni ases a les cases, ni tractors a les fires Entrada en aquest mateix blog sobre la Fira de Sant Josep de Mollerussa 2012
 Dies de fires Entrada en aquest mateix blog sobre Figan (FIMA Ganadera) Saragossa 2011 i Fira de sant Josep Mollerussa 2011

Vídeos:
Fira Sant Josep Mollerussa 2012 
FIMA Saragossa 2012
Fira Sant Miquel Lleida 2011
Fira Sant Josep Mollerussa 2011
Figan Saragossa 2011 
        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada