Cercar en aquest blog

divendres, 28 de setembre del 2012

Fira, festes de la tardor i la llegenda dels fanalets de Sant Jaume

Segurament penseu que no és ara l'època de l'any pròpia per parlar de la llegenda de Sant Jaume, ja que aquesta festivitat se celebra el 25 de Juliol, doncs bé com potser ja sabeu a Lleida la tardor és temps de festes i de fira. El passat cap de setmana es va celebrar el certamen Obert Centre Històric, on una trentena d'entitats del barri hi han participat mostrant les activitats que realitzen i també és una bona ocasió per visitar el seu patrimoni cultural. Doncs en un dels actes es va realitzar el diumenge a la tarda a la Capella del Peu del Romeu on el joglar Jordi Vivas va fer una magnifica explicació de la llegenda dels fanalets de Sant Jaume, pots veure-ho en el següent vídeo. Val la pena!



Però això no va ser tot, també vam poder-hi veure el concert del quintet de metalls Ponent Brass a l'Oratori dels Dolors, si voleu saber-ne més sobre aquest grup visiteu la seva pagina web ponentbrass.com
Concert Ponent Brass a l'Oratori dels Dolors
 Mentrestant a la plaça paeria s'hi podia veure una mostra de danses amb l'esbart Arrels de Lleida i també danses de diferents llocs de Catalunya com ara el ball de faixes de Sant Martí de Tous a l'Anoia.

Ball de faixes de Sant Mati de Tous

Espectadors a la Plaça Paeri
I recordeu que durant aquests dies encara som a temps de visitar la 58ª edició Fira de Sant Miquel on es poden veure les darreres innovacions en relació a l'agricultura i la maquinaria agrícola, a la web de la fira podeu trobar-hi molta informació.

Cartell 58ª Edició Fira de Sant Miquel


I aquest cap de setmana també podem gaudir dels actes de les Festes de la Tardor, el dissabte es fan actes com ara el seguici popular, el XXII Festival de Dansa Tradicional dels Països Catalans, la XVI Gran Nit de Foc, la revetlla amb concert de Pastorets Rock (varem parlar de Pastorets Rock en aquesta entrada anterior, pots fer-hi un cop d'ull) entre altres.

I el diumenge també hi ha actes molt interessants, la Recreació de les noces de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó a càrrec de l' Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, el concert Fem Banda, amb la banda Unió Filharmònica d’Amposta, la Cantada d’havaneres amb el Grup Boira i Els Pescadors de l’Escala, la ballada de sardanes de les Festes de la Tardor amb la Cobla Municipal de Lleida, o el concert Concòrdia. Música de Pau a la Seu Vella amb Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Podeu trobar tota la informació a la web de les Festes de la Tardor.

Cartell de la Festes de la Tardor 2012
Molt bona fira i festes de la tardor!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada