Cercar en aquest blog

dijous, 12 de juliol del 2012

Festial d'enceses de bestiari d'Artesa de Lleida

El passat dissabte es va celebrar a Artesa de Lleida (el Segrià) el 4t Festival d'enceses de bestiari, al concurs organitzat per El Griu d'Artesa van participar-hi besties arribades des de diferents punts de Catalunya algunes des de més a prop com La Puput d'Alcarràs (el Segrià), però també de punts més llunyans com La Víbria del Poblenou (el Barcelonès), El Drac de La Geltrú (el Garraf), El Cabrot d'El Vendrell (el Baix Penedès), El Voraxcis d'Igualada (l'Anoia) i El Ferafoc de Sant Quintí de Mediona (l'Alt Penedès).

Cartell dissenyat per Pol Puertas @Pol_Puertas
A continuació copio un text extret d'una publicació que va fer l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, al seu propi perfil del facebook, podeu veure-hi la classificació final del concurs així com un comentari sobre els participants i l'organització.

Classificació del 4art Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida, que és va celebrar el passat dissabte dia 7 de juliol a Artesa:

1er- Drac de la Geltrú amb 145 punts.
2on- La Puput d'Alcarràs amb 143 punts.
3er- Ferafoc de Sant Quintí de Mediona amb 127 punts.
4art- Cabrot del Vendrell amb 120 punts.
5è- Voraxcis d'Igualada amb 116 punts.
6è- Vibria del Poblenou amb 115 punts.


El jurat va destacar el alt nivell de les enceses i la competitivitat de les colles, que som les qualitats que poden fer elevar el nivell d'aquest festival tant singular així com el seu nom dintre del calendari de festes tradicionals catalanes.

Des de l'Agrupació de Bestiari animem a l'organització del Festival d'Enceses a continuar treballant en aquesta línia de serietat, competició i festa ja que els resultats són molt bons i a demés ho saben fer molt be.

També animem a totes les colles a participar en properes edicions i a treballar l'inventiva, l'enginy i la creativitat que són una part important d'aquest Festival d'Enceses.

Salut i foc!!!!!

Si no vareu poder-hi assistir seguidament podeu veure un vídeo que intenta reflectir  l'atmosfera què es va viure el dissabte a la nit a la Plaça Major d'Artesa de Lleida, i si hi éreu segurament que també us agradarà veure'l.  



Què us ha semblat? Un espectacle impressionant oi? Penso que de cara a properes edicions se'n hauria de pensar en fer-ne més difusió, és cert que durant les darreres setmanes des de l'organització s'ha publicitat força l'esdeveniment, especialment a les xarxes socials. Però donada l'espectacularitat del festival, el numero de participants i la molt bona organització, penso que ara és el moment de plantejar-se fer-ne més difusió, no només en un àmbit local o provincial i no només en el mon relacionat amb el bestiari i la cultura popular, sinó en general, de manera que Artesa de Lleida i el seu festival d'enceses comenci a ser conegut arreu de Catalunya, de la mateixa manera que ho son tants altres esdeveniments que se celebren al llarg de l'any en diferents punts de la geografia catalana.

I per acabar-ho d'arrodonir, després del concurs d'enceses, actuació de Pastorets Rock. Els coneixeu? Els heu vist mai actuar? Doncs si no els heu vist mai el proper Diumenge 29 de Juliol els podeu veure al Festival de l'horta  a la partida Marimunt, de Lleida, valen molt la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada