Cercar en aquest blog

dilluns, 19 de març del 2012

Ni ases a les cases, ni tractors a les fires

Diu la dita que de Joseps Joans i ases n'hi ha a totes les cases, dita que em sembla que cada dia és menys certa Josep i Joan són noms cada vegada menys comuns entre la mainada i els ases ja fa temps que van ser substituïts per tractors. Per a mi des de sempre la festa de Sant Josep està directament associada dues paraules, fira i Mollerussa, doncs a cada any per aquests dies a Mollerussa se celebra la Fira de Sant Josep, aquest any la 140ª edició.

Visitar la fira sempre és una festa, aquest any però hi hem trobat a faltar els tractors, finalment no va haver-hi acord entre la fira i els concessionaris de tractors i van decidir no assistir a aquesta edició de la Fira de Sant Josep, com ja va passar en una edició anterior a la fira de Sant Miquel de Lleida. Els responsables dels concessionaris de les marques de tractors sembla que apostarien per assistia el les fires de Sant Josep i Sant Miquel en anys alternatius un any a Mollerussa i l'altre a Lleida. Hem d'entendre també la feina i les despeses que comporta l'assistència a aquestes fires i les vendes que cal fer perquè aquesta feina i aquestes despeses seguin rendibles.

Per una altra banda penso també que potser les fires haurien de tornar una mica a l'origen i pensar que el més important és posar en contacte els expositors amb els clients, que sigui un punt de confluència per generar negoci, però que no sigui la fira un negoci en si mateixa, atenció, però que tampoc sigui deficitària, caldria trobar l'equilibri sense perdre qualitat.

Si no heu pogut assistir a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, aquí podeu veure aquest vídeo, no és el mateix que veure-ho en directe, però us en podreu fer una petita idea.



De totes maneres encara que sense tractors la fira aquest any ha continuat sent interessant, cada any hi ha novetats i els nostres interessos també varien d'un any per l'altre, en aquesta edició com sempre hi hem pogut veure una amplia oferta de maquinària agrícola per realitzar tota mena de feines del camp, però també ens ha interessat força l'oferta en matèria d'energies renovables, com ara les calderes de calefacció alimentades amb estella o pellets de fusta, clafoll d'ametlla o d'avellana o pinyol de pressec o d'oliva i en l'apartat d'automoció també ens ha cridat l'atenció els vehicles elèctrics o híbrids, cada vegada més presents en la oferta de models dels fabricants de cotxes i motos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada