Cercar en aquest blog

dimarts, 11 de setembre del 2012

#11S2012 #FreedomForCatalonia

Que us sembla si comencem amb una mica d'història, per saber on anem està bé saber d'on venim, aquest vídeo ens explica la guerra de successió a Barcelona el 1714, ja veureu que ben mirat d'ençà fins ara la cosa no ha canviat tant i que els problemes de relació amb amb l'estat espanyol venen de lluny.
 


Segurament ja coneixes la llegenda de les quatre barres de la senyera



Però de l'estelada, en coneixes la historia? Saps que te els seu origen  en la bandera de Cuba i que va ser creada com una bandera de lluita, fins que Catalunya recuperi la seva independència, quan haurà d'onejar la senyera amb les quatre barres, en parlen en aquesta pagina del 324 i també en el següent vídeo.



 Bé, ara que ja hem fet una mica de repàs a la historia us proposo escoltar aquesta entrevista al president Pujol en la que li pregunten sobre la independència de Catalunya , penso que és un punt de vista important, a tenir en compte independentment de les idees polítiques de cadascú i una de les opinions més realistes que he escoltat últimament.
 


 Ahir vaig veure a l'entrevista que van fer a Carme Forcadell presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana a Els matins de TV3, la senyora Forcadell deia que la manifestació d'avui és una manifestació independentista sota el lema gens ambigu "Catalunya nou estat d'Europa" i que tothom qui hi vagi serà comptat com a independentista evidentment el lema que encapçala la manifestació no és ambigu, per un altre costat Pere Navarro del PSC i Josep Antoni Duran i Lleida de CIU, diuen que no serà una manifestació independentista, potser perquè no els convé que ho sigui. No permetem que aquesta manifestació d'avui sigui una manifestació dels polítics sinó del poble català.

Carme Forcadell deia que a l'ANC el finançament els és igual, que la manifestació és per la independència i que amb la independència quedaria solucionat també el finançament, doncs bé jo penso que si, és una manifestació independentista, el lema no deixa lloc per al dubte, però penso també que s'ha de tenir molt en compte també aquells qui arriben a l'independentisme per la via d'haver vist la injustícia financera que pateix el nostre país envers Espanya, una manifestació on tothom qui vulgui hi tingui cabuda, no es pot excloure ningú tots som necessaris, la independència de Catalunya per ser solida ha de ser de tots, i sobretot ha de ser absolutament pacifica.

 En aquest enllaç podem llegir la noticia del 324, en relació a l'entrevista a la presidenta d'ANC i a continuació podem veure l'entrevista.


Fa dies que es nota en l'ambient la il·lusió que ens fa aquest dia d'avui, però pensem que això només és el principi d'un camí llarg que no serà fàcil, demà al matí no ens llevarem sent ja independents, però no tot continuarà igual, malgrat que seran molts els que faran tot el possible perquè tot continuí igual.

Avui sou molts els que aneu a la manifestació, per el que diuen els missatges que arriben per les xarxes socials l'ambient que hi ha a aquesta hora a l'entrada de Barcelona posa la pell de gallina, però penseu que també som molts els qui voldríem ser-hi, i malgrat que ens sap greu, per un motiu o altre avui no podem ser-hi. En aquest enllaç podem trobar-hi una pagina que permet manifestar-se virtualment.  

Visca Catalunya!!!          





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada