Cercar en aquest blog

diumenge, 11 de març del 2012

El perdó

El programa 30 minuts de TV3 la setmana passada va emetre un reportatge sobre les trobades entre etarres penedits i familiars de víctimes del terrorisme. En aquest cas parlen Iñaki Rekarte, autor d’un atemptat amb cotxe bomba a Santander el 1992 i Iñaki García Arriza-Balaga, fill d’un assassinat per ETA el 1980, Iñaki García Arriza-Balaga i Iñaki Rekarte són víctima i botxí, però de casos diferents. Cada un d'ells ha participat en una reunió diferent. Fins ara s'han celebrat 11 trobades, 4 de les quals directament entre ex-terroristes i familiars de les víctimes que van causar.


Quina de les dues parts te més necessitat d'aquestes trobades? En aquest reportatge ens expliquen que tan el botxí com la víctima tenen necessitat de demanar perdó i de perdonar respectivament, segurament no deu ser fàcil per cap de les dues parts, però penso que és molt bo poder arribar fins aquí, i la societat està preparada per arribar a perdonar-se i construir un futur sense venjança?

Al programa de radio Versió Rac1 parlaven d'aquest reportatge amb el seu director Eduard Sanjuan i el psicòleg Xavier Guix, donen resposta a algunes de les preguntes que ens podem fer després de veure aquest reportatge. Si voleu escoltar-ho cliqueu damunt de la imatge.


Per acabar, avui 11 de Març podem recordar les víctimes del terrorisme amb aquesta preciosa cançó, Jueves de La oreja de Van Gogh

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada