Cercar en aquest blog

divendres, 9 de març del 2012

Aquest és el país que volem?

Fa uns dies vam sortir als mitjans de comunicació alguns projectes poc convencionals per sortir de la cisis econòmica, per una banda un macro complex lúdic, Eurovegas i per una altra el projecte de Rasquera (Ribera d'Ebre) per fer una plantació de cànnabis. Doncs, no se si entende-ho com el fracàs d'un model, m'explico, sempre, tan a casa, a l'escola, o la mateixa societat ens han explicat que els més ben preparats seran els que tindran les millors oportunitats, que la formació és la clau, ens han ensenyat valors com l'esforç, el treball, la col·laboració, la solidaritat, la feina ben feta no te fronteres... i ja fa molts anys que sentim parlar de I+D.

Tenint en compte que avui vivim en una societat més formada, més preparada i amb més coneixements que mai i sabent aquella dita que diu que els catalans de les pedres en fan pans, em quedo una mica sorprès davant d'aquestes iniciatives, han de venir inversors estrangers, americans o xinesos? De que ens ha servit tot aquest esforç de tants anys? o es que potser aquest esforç no ha estat tal? per sort també hem pogut llegir una altra noticia que deia que cada vegada son més els aturats catalans que opten per posar el seu propi negoci, segurament son aquests els que de les pedres en faran pans.

Fent referencia l'altra qüestió em sembla força fora de lloc una iniciativa com la de Rasquera, evidentment el cànnabis te les seves propietats positives per algunes malalties, com ara efectes pal·liatius dels efectes secundaris de la quimioteràpia,  tot i que aquest projecte inclou un centre d'investigació de les propietats d'aquesta planta em sembla que no és aquesta la finalitat principal del projecte, oi? 

Tot plegat em sembla que és per pensar-hi una mica, segurament son projectes que donarien feina a moltes persones, però em sembla que no estan a l'altura de la categoria que ens mereixem, el nostre país i els nostres pobles han de ser coneguts per totes les coses bones que tenim, tan a nivell turístic, industrial, científic, cultural, esportiu..., i no pas per un projecte que ens han portat de fora o per una plantació de cànnabis.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada