Cercar en aquest blog

dimecres, 11 de setembre del 2013

Via Catalana. Lleida?

Quan l'any passat es va anunciar que l'11 de setembre de 2013 es faria una cadena humana què recorreria Catalunya em va semblar una magnifica idea en el sentit de que seria una manifestació que es faria des de tots els pobles de Catalunya. Ja entenc que el 2012 es fes una gran manifestació a Barcelona, així havia de ser per tal de que fos una manifestació conjunta i multitudinària per tal d'aconseguir el màxim ressò mediàtic, tan als mitjans de comunicació Espanyols com a nivell internacional. 

Després es va anunciar que el recorregut de la Via Catalana no passaria per Lleida, però d'una manera sorprenent la gent de les comarques per on no passaria la cadena humana i no penso només el les comarques de Lleida, sinó també en moltes de la Catalunya central, s'ha mobilitzat per participar-hi, ja sigui directament participant en la Via Catalana, com en les diferents cadenes humanes què molts pobles han anat organitzant els dies previs. A les 17:14 s'ha donat un protagonisme simbòlic a la Seu Vella de Lleida amb un inicial repic de campanes.

Cadena humana a Artesa de Lleida - 8 Setembre 2013
D'alguna manera penso que la gent de Lleida hauríem de reivindicar-nos i reivindicar més el nostre territori, que no vull dir que no hem sembli bé que Lleida hagi participat en aquesta iniciativa ja que el que es reivindica també és la nostra voluntat, però penso que en properes iniciatives se'ns hauria de tenir més en compte i organitzar una iniciativa global, més representativa de tot el territori Català.

Per acabar us proposo fer un cop d'ull a quest vídeo on l'historiador Oriol Junqueras explica el setge de Lleida el 1707. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada